Vijftiende Bal National krijgt bezoek van koningspaar Filip en Mathilde

Vijftiende Bal National krijgt bezoek van koningspaar Filip en Mathilde

De 15de editie van het Bal National maakt zich op voor hoog bezoek want koning Filip en koningin Mathilde zullen op zaterdag 20 juli aan de vooravond van de nationale feestdag de festiviteiten op het Vossenplein in de Marollen bijwonen. Op zondag 21 juli wordt het feest voortgezet met de 7de editie van het Resto National. “We zijn blij dat koning Filip en koningin Mathilde hebben toegezegd en aanwezig zullen zijn op het 15de Bal National”, stelt Brussels burgemeester Philippe Close. “Al 15 jaar lang vraagt de stad Brussel om dit feest voort te zetten. Het is een collectieve en familiale ervaring waar Vlamingen, Walen, Brusselaars en andere gemeenschappen samenkomen.”

Voor koning Filip wordt het nog specialer, want op het grootste plein van Brussel viert hij ook het vijfde jaar van zijn kroning.De conciërges van het Bal National, Swa en Berre, zullen samen met hun neef Wally het publiek begeleiden tussen de concerten door. Er zijn optredens van Liliane Saint-Pierre, The Planes, Daddy K en er is de comeback van de boysband Get Ready.

Op zondag 21 juli tovert Resto National het Vossenplein om tot een megarestaurant met enkel mosselen en frieten op het menu. Er worden 1.300 maaltijden voorzien. Om iedereen in de vreugde te laten delen voorziet de organisatie 150 maaltijden voor de minderbedeelden. Met de actie “Iedereen aan tafel” hoopt het dat aantal te verdubbelen naar 300 maaltijden. Doneren kan online via de website van het evenement.

bron: Belga