Levenslang voor Brit die opriep tot aanslag op prins George

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een Brit die onder andere had opgeroepen tot een terreuraanslag tegen de kleine prins George is vandaag in Londen veroordeeld tot een levenslange celstraf. De 32-jarige man, een aanhanger van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS), had via een app een foto van de vierjarige jongen en het adres van zijn school verspreid. Hij werd door de rechter in Londen wegens het voorbereiden van een terreurdaad en het aanzetten tot terrorisme tot levenslang veroordeeld en verdwijnt voor minstens 25 jaar achter de tralies. George is de zoon van prins William en hertogin Kate. Hij is na grootvader prins Charles en zijn vader de derde in de rij voor de troonopvolging.

"De boodschap was duidelijk: u gaf de naam en het adres van de school van prins George vrij tezamen met een foto van de school van de prins en de melding of bedreiging om prins George en andere leden van de koninklijke familie als potentiële doelwitten te beschouwen", aldus de rechter.

De Brit zou bovendien opgeroepen hebben om ijsjes te vergiftigen en aanslagen uit te voeren op voetbalstadions. Het openbaar ministerie beschuldigde de dertiger er ook van dat hij naar Syrië wilde gaan om zich aan te sluiten bij IS. Hij werkte daarnaast volgens de aanklacht aan een online-magazine met tips voor potentiële 'lone wolfs', die aanslagen plannen.

De man, een werkloze webdesigner, werd afgelopen november gearresteerd.

Bron: Belga