Jupiler Pro League - Anderlecht verslaat Ajax twee keer op een dag, Charleroi moet duimen leggen voor Mainz

RSC Anderlecht heeft vrijdag ook zijn tweede oefenduel van de dag gewonnen van de Nederlandse vicekampioen Ajax. Het werd 1-3. De Brusselaars wonnen eerder op de dag al met 3-5. Charleroi verloor in Nederland van de Duitse eersteklasser FSV Mainz 05: 2-0. In het Olympisch stadion opende Ivan Santini in de 17e minuut de score voor paars-wit. De Braziliaan David Neres kwam drie minuten later met het antwoord, al hing er een wolk van buitenspel boven dat doelpunt. In de tweede helft bracht de van Wolfsburg overgekomen Landry Dimata (57.) de bezoekers opnieuw op voorsprong met een penalty. Ivan Santini scoorde in de 65e minuut zijn tweede van de avond.

Eerder op de dag klopten de Brusselaars Ajax al in een oefenpot. Het werd 3-5. Edo Kayembe (6.), Mohammed Dauda (47.), Ryota Morioka (59. en 91.) en Knowledge Musona (83.) waren de doelpuntenmakers van dienst bij Anderlecht. Hassane Bandé, die voor 8 miljoen overkwam van KV Mechelen, viel in de 11e minuut uit na een zware tackle. De Burkinees, die onder meer een kuitbeenbreuk opliep, komt dit jaar niet meer in actie.

Charleroi ging in het Nederlandse Tegelen met een achterstand de rust in. Het was Daniel Brosinski (45 +1) die de Duitse eersteklasser Mainz vanop de stip op voorsprong bracht. Anthony Ujah zette in de 64e minuut de eindscore op het bord: 2-0.