Infrabel verfijnt zijn stiptheidstool MobiPulse

Infrabel verfijnt zijn stiptheidstool MobiPulse

In overleg met verschillende reizigers- en consumentenorganisaties heeft spoornetbeheerder Infrabel een geüpdatete versie van MobiPulse gelanceerd. Het instrument, dat twee keer per dag de stiptheid op de belangrijkste spoorlijnen weergeeft, brengt voortaan bijvoorbeeld ook afgeschafte treinen in rekening. MobiPulse werd in februari gelanceerd. De tool geeft de stiptheid op de belangrijkste assen naar Brussel-Centraal weer in de ochtendspits, en in de omgekeerde richting voor de avondspits. Voorts wordt de gemiddelde rittijd vermeld en vergeleken met de gemiddelde rittijd voor een gelijkaardig traject met de auto.

De pendelbarometer werd nu verfijnd in overleg met reizigers- en consumentenorganisaties. Zo werd de as Binche-Brussel toegevoegd en worden afgeschafte treinen voortaan beschouwd als onstipte treinen. Tot nu toe werden ze niet meegenomen in de stiptheid. Er is ook een archieffunctie toegevoegd, zodat de organisaties eigen statistieken kunnen uitwerken. MobiPulse heeft nu ook een gebruiksvriendelijke versie voor smartphones.

“We zijn tevreden met de aanpassingen die Infrabel, op onze vraag, doorvoerde”, reageren Test Aankoop, Test Achats, IEW (Inter-Environnement Wallonie), TreinTramBus en Navetteurs.be. Dat afgeschafte treinen nu ook worden meegerekend in de stiptheid, zorgt er volgens hen voor dat “de cijfers nog beter reflecteren wat de reiziger dagelijks beleeft”.

Infrabel laat weten nog verder te werken aan “een transparant communicatiebeleid rond de stiptheid”. Die is samen met veiligheid de voornaamste bedrijfsprioriteit.

bron: Belga