FIFA-voorzitter Infantino kijkt terug op “beste wereldbeker ooit”

FIFA-voorzitter Infantino kijkt terug op
FIFA-voorzitter Infantino kijkt terug op "beste wereldbeker ooit"

Het WK voetbal in Rusland is voor FIFA-voorzitter Gianni Infantino de beste wereldbeker uit de geschiedenis. Dat zei hij tijdens zijn afsluitende persconferentie in het Luzhnikistadion in Moskou, waar zondag de finale wordt gespeeld tussen Frankrijk en Kroatië. “Enkele jaren geleden had ik gezegd dat dit het beste WK ooit zou worden en vandaag kan ik dat met overtuiging herhalen. Het is een fantastische, ongelofelijke wereldbeker geworden, het beste WK uit de geschiedenis”, vertelde de 48-jarige Zwitser.

De FIFA-voorzitter, gekleed in de opvallende rode hoodie die alle vrijwilligers op het WK dragen, loofde gastheer Rusland voor een smetteloze organisatie. “Ik wil Rusland, de Russische regering en president Poetin heel erg bedanken. Dankzij deze wereldbeker hebben we de ware aard van het Russische volk leren kennen. Het WK heeft de perceptie tegenover het land gewijzigd.”

Rusland is volgens Infantino “een echt voetballand geworden”. “Rusland is veranderd. Niet alleen omdat het een WK op topniveau heeft georganiseerd maar ook omdat het voetbal nu deel uitmaakt van het DNA van het land. Dat heeft het te danken aan de prestaties van de nationale ploeg (een verrassende kwartfinale, red.), aan het werk dat is geleverd, aan de infrastructuur. Alles was prachtig en efficiënt.”

Bron: Belga