Chelsea bevestigt het vertrek van Antonio Conte

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Italiaan Antonio Conte (48) is niet langer coach van Chelsea. Dat hebben de Blues bekendgemaakt. Conte werd in 2016 aangesteld bij Chelsea, als opvolger van José Mourinho. In zijn eerste seizoen bezorgde hij de Londense topclub meteen de landstitel. Het voorbije seizoen moesten de Chelsea-supporters tevreden zijn met de vijfde plaats, dertig punten achter landskampioen Manchester City. Daardoor treedt het team komend seizoen niet aan in de Champions League, waarin het dit seizoen door Barcelona werd uitgeschakeld in de achtste finales. In mei pakte Chelsea wel nog de FA Cup, na een 1-0 zege tegen Manchester United. Die wedstrijd was de laatste van Conte aan het hoofd van de Blues.

Eerder coachte Conte onder meer Juventus en de Italiaanse nationale ploeg. Zijn landgenoot Maurizio Sarri (59), die eind mei afscheid nam van Napoli, zou hem opvolgen in Londen.

Bij Chelsea staan met Thibaut Courtois, Eden Hazard, Michy Batshuayi en Charly Musonda vier Belgen onder contract. Die laatste zwaaide Conte vanochtend al uit op zijn Instagramaccount.

Bron: Belga