Anderson bereikt Wimbledon-finale na marathonpartij tegen Isner

Anderson bereikt Wimbledon-finale na marathonpartij tegen Isner
Anderson bereikt Wimbledon-finale na marathonpartij tegen Isner

De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 8) heeft zich vandaag als eerste geplaatst voor de finale van Wimbledon na een heroïsch duel met de Amerikaan John Isner (ATP 10). Het werd 26-24 in de vijfde set van de op één na langste wedstrijd ooit op de All England Club. De 32-jarige Anderson haalde het na een uitputtende vijfsetter van de één jaar oudere Isner: 7-6 (8/6), 6-7 (5/7), 6-7 (9/11), 6-4 en 26-24. Het duel tussen de twee opslagkanonnen duurde maar liefst 6 uur en 35 minuten.

In de finale neemt Anderson het op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP 21) en de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1). Die wedstrijd staat later op de dag op het programma.

Anderson schakelde in de kwartfinales titelverdediger Roger Federer (ATP 2) uit. De Zuid-Afrikaan staat voor de tweede keer in de finale van een grandslamtoernooi. Vorig jaar verloor hij in de eindstrijd van de US Open van Rafael Nadal. Tot dit jaar was zijn beste resultaat op de All England Club de vierde ronde (2014, 2015 en 2017).

De boomlange Isner sneuvelde in de tweede ronde bijna tegen Ruben Bemelmans (ATP 104), die twee matchballen kreeg maar uiteindelijk na een vijfsetter onderuit ging.

Bron: Belga