VIDEO. Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe Sinterklaasfilm

Het mag dan geen december zijn, Sinterklaas is al wel in het land. De voorbije maanden speelde de goedheilige man zichzelf in opnames van de film 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten'. De eerste beelden van de prent zijn gelost.
door
eline.vandenbroucke
Leestijd 1 min.

In de eerste trailer van de nieuwe Sinterklaasfilm zie je de Sint zelf nog niet aan het werk. Wel springen allerlei vreemde constructies in het beeld die lawaai maken en bestuurd worden door een geheimzinnige, zwarte hand. De film speelt zich af in december, wanneer Sint en Piet over de daken wandelen. Ze horen allerlei vreemde nachtelijke geluiden. De dorpsbewoners kunnen de slaap niet vatten door al het lawaai en denken dat Sinterklaas en zijn trouwe metgezel achter de vreselijke geluiden zitten. Aan de Sint om zijn onschuld te bewijzen.

Bekende namen

De film wordt geregisseerd door Stijn Coninx. Hugo Matthysen verzorgde het script. Aan het verhaal werken een hele hoop bekende namen mee, zoals Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel en Karlijne Sileghem. Eind oktober kan je het eindresultaat gaan bewonderen in de cinema.