Hartverwarmend. Bedelaar vraagt man om geld en krijgt een baan

Hartverwarmend. Bedelaar vraagt man om geld en krijgt een baan
Facebook / James Minns

Ryan Davidson meldde zich maandag voor het eerst op zijn nieuwe werk. Nu zullen er wel meer mensen die dag hun eerste werkdag hebben gehad, maar met Ryan is iets bijzonders aan de hand. Hij was tot vorige week een dakloze bedelaar in de straten van Newcastle tot hij een zakenman om wat kleingeld vroeg.

Deze zakenman was James Minns, het tweetal raakte in gesprek en hij besloot Davidson, die al twee jaar geen vaste woon- en verblijfplaats had, een baan aan te bieden bij zijn bedrijf dat verf vervaardigt.

Van straatarm naar bediende 

“We waren een poosje aan het praten en toen vertelde James dat hij een bedrijf had en dat hij mij aan werk kon helpen, ik kon het niet geloven,” vertelt de dolgelukkige Davidson aan journalisten van de BBC. “Ik zag de brede lach van Ryan afgelopen donderdag en we raakten aan de praat. Op een gegeven moment vroeg ik hem: “als je een baan aangeboden zou krijgen, zou je deze aannemen?” “100 procent,” was het antwoord van Ryan.

Geen loze woorden

Ze schudden elkaar de hand om de belofte te bezegelen. De Brit kon de maandag erop beginnen. En het bleef niet bij loze woorden . Op Facebook is te zien hoe Davidson verscheen op zijn eerste werkdag op de werkvloer van de fabriek waar Minns directeur is.

Minns plaatste de foto’s van zijn ontmoeting met de jonge dakloze op Facebook en vertelde wat er allemaal was voorgevallen. Wat begon als een onschuldig berichtje op Facebook ging viraal. “Toen ik vrijdag op Facebook keek, had ik honderden notificaties en duizenden verzoeken om vrienden te worden, ik kon het niet geloven,” aldus de Minns.

Tienduizenden mensen leefden mee met het verhaal van de dakloze en de directeur. Ze worden bedolven onder positieve reacties. Een gebruiker hoopte dat Ryan de kans zal pakken en niet meer op straat hoeft te leven. Een ander prijst de beslissing van Minns. “Ons land heeft meer bedrijven nodig als die van jou.”

Melkboer 

Vervoer was nog wel een dingetje. Gelukkig bood Ian Cutts, een melkboer uit Newcastle, Ryan Davidson een lift aan zodat hij op zijn eerste werkdag niet te laat zou komen. Toch hield Davidson het even spannend. Op de afgesproken tijd kwam de 25-jarige niet opdagen, de melkboer had een half uur op hem gewacht. Dit tot grote teleurstelling van Minns.

Toch bleek dit iets te voorbarig, de jonge dakloze kwam een half uur later toch aan. Zijn nieuwe baas besloot het door de vingers te zien en hoopt dat dit – ondanks dat hij te laat was – het begin is van een nieuw leven.