Rode Duivels laden zich nog een laatste keer op voor duel met Engeland

Rode Duivels laden zich nog een laatste keer op voor duel met Engeland
Rode Duivels laden zich nog een laatste keer op voor duel met Engeland

Amper twee dagen nadat ze in Sint-Petersburg door een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk naast een ticket voor de finale grepen, starten de Rode Duivels deze namiddag in hun uitvalsbasis in Dedovsk de voorbereiding op de kleine finale, die zaterdag gespeeld wordt. Dan is Engeland opnieuw de tegenstander, nadat beide teams op de slotspeeldag van de groepsfase in Kaliningrad al eens tegenover mekaar stonden. In een van de meest bizarre WK-wedstrijden ooit scoorde Adnan Januzaj toen na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De Belgen werden zo groepswinnaar, het vervolg is intussen wel bekend. In de Engelse pers werd er smalend gereageerd op de zege van de Belgen, de tweede plaats leverde immers een sportief en logistiek eenvoudiger parcours op. ‘Football is coming home’, titelden de Engelse kranten. Ook hun verhaal eindigde echter voor de finale, in de verlengingen bleek Kroatië gisteravond net te sterk.

De Rode Duivels krijgen dus de kans op revanche, daarnaast staat er ook wel nog wat op het spel in de Zenit Arena. Een derde stek is nodig om beter te doen dan de generatie van 1986, die met een vierde plaats op zak terugkeerde van het WK in Mexico. Het blijft een troostprijs, maar wel eentje die de geschiedenisboeken in kan.

Het blijft wel afwachten in welke mate de spelers langs beide zijden de klap van de uitschakeling al te boven zijn en in hoeverre zij zich nog kunnen opladen voor de troosting. Na de tweede familiedag van gisteren wordt er vandaag en morgen getraind in Dedovsk, pas morgennamiddag zakt de selectie naar Sint-Petersburg af. Ook voor de kwartfinale en de halve finale trainden de Duivels niet in de speelstad. Omtrent de terugkeer naar België en eventuele festiviteiten is momenteel officieel nog niets bekend.

Bron: Belga