Weerbericht – Aangename zomerdag met hier en daar een wolk

Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Er is een kleine kans op een lokale bui. Maxima tot 27 graden.
Vrijdag en tijdens het weekend is het overwegend zonnig en nog enkele graden warmer. Dat meldt het KMI.
Donderdagochtend hangen er op sommige plaatsen nevel en lage wolken. Na het optrekken van het ochtendgrijs, krijgen we opklaringen en stapelwolken waaruit in de loop van de namiddag een plaatselijke bui kan vallen. In veel streken blijft het echter droog. Het is vrij warm met maxima van 19 graden aan de kust tot 26 of 27 graden in de Kempen.
Donderdagavond en -nacht blijft het droog met dikwijls brede opklaringen, maar plaatselijk ook wolkenvelden en kans op nevel. De minima schommelen tussen 11 en 16 graden bij een zwakke noordelijke wind.
Vrijdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, zonnig met in de namiddag enkele wolken. Een buitje in het uiterste zuiden of langs de Franse grens is niet geheel uitgesloten. Het is warm met maxima van 21 of 22 graden aan zee, tussen 22 en 25 graden in de Ardennen en van 25 tot 28 graden elders. De noorden- tot noordoostenwind waait zwak tot soms matig.
Van zaterdag tot maandag blijft het zomers met veel zon. Over het zuiden is in de namiddag of ’s avonds een lokale bui, eventueel met onweer, mogelijk. De maxima liggen tussen 23 en 27 graden in de Ardennen en tussen 26 en 30 graden in het centrum. Aan zee klimt het kwik zondag en maandag ook boven 25 graden.

bron: Belga