Thomas Meunier: “Willen België met derde plaats trots maken”

Thomas Meunier:
Thomas Meunier: "Willen België met derde plaats trots maken"

“We hadden de kans om hier wereldkampioen te worden, het is niet gelukt. De ontgoocheling is groot, maar we moeten nu aan iets anders denken, in de eerste plaats aan de match van zaterdag tegen Engeland”, verklaarde Thomas Meunier vandaag op het persmoment van de Rode Duivels. “We willen absoluut die derde plaats pakken en België trots maken.” “Ons WK is nu al een succes, zelfs als we zaterdag verliezen. Zo’n mooi toernooi met twee nederlagen afsluiten, zou toch jammer zijn. We zijn ook gewoon beter dan Engeland. We hadden hier gewoon wereldkampioen moeten worden. Een derde plaats is nu wel het minimum.”

Voor Meunier was de 3-2 zege tegen Japan het hoogtepunt van het WK. “We werken al jaren met dezelfde jongens samen en tegen Japan viel het allemaal in zijn plooi, werd het harde werk van jaren beloond. We speelden goed en toonden ons mentaal weerbaar. We hebben ons talent getoond, niet op papier, maar op het terrein.”

Bij de halve finale tegen Frankrijk (0-1) moest Meunier wegens een schorsing vanuit de tribunes toekijken. “Dat was frustrerend, maar het was niet anders. Ik had er graag alles aan gedaan om die wedstrijd te helpen winnen, maar het was niet mogelijk. Voor iedereen kwam de nederlaag hard aan. We hadden kansen, maar waren te weinig efficiënt. Zij scoorden wel en dan werd het lastig. Frankrijk heeft een erg stevig team en speelde de partij intelligent uit.”

Met de Rode Duivels van 1986, die in Mexico vierde werden op het WK, wil Meunier geen vergelijking trekken. “Dat was een ander tijdperk, zij hebben hun geschiedenis, wij gaan nu de onze schrijven.”

Bron: Belga