Spaanse ambtenaar krijgt tien jaar loon zonder te werken

Man krijgt tien jaar loon zonder te werken
Pexels / M. Mueller

Het moet een droom zijn voor elke werknemer: op het einde van de maand je loon krijgen, zonder iets te moeten doen. Een Spaanse ambtenaar heeft dat maar liefst tien jaar lang gedaan, en had intussen tijd genoeg vrij om een mannenbordeel te starten volgens het Laatste Nieuws.

Tien jaar lang kreeg een Spaanse ambtenaar elk jaar 50.000 euro op zijn rekening gestort, gewoon om niets te doen. De man ging wel elke morgen naar zijn werk om in te klokken, en ook ’s avonds rond 16u deed hij hetzelfde. De archiefdirecteur hield dat maar liefst tien jaar vol, tot zijn collega’s iets begonnen door te hebben.

Erotische strips

Wat de man ondertussen deed? Hij heeft een mannenbordeel opgestart, en hield zich bezig met het tekenen van erotische strips. Toen de vloer onder zijn voeten te heet begon te worden, dreigde hij trouwens nog om de namen en beelden van een aantal ‘bekende’ bezoekers van zijn bordeel vrij te geven. Volgens de ambtenaar had hij ook al die tijd van thuis uit gewerkt, een bewering die de rechtbank vrij ongeloofwaardig achtte aangezien de man in 2012 voor het laatst had ingelogd op het computersysteem van het archief.