John Cleese is Groot-Brittannië beu en verhuist naar Caraïbisch eiland

'Fawlty Towers'-bedenker John Cleese keert zijn moederland, Groot-Brittannië de rug toe. Hij zal binnenkort verhuizen naar het Caraïbische eiland Nevis. Naar eigen zeggen is Cleese het gezaag omtrent de Brexit in de Britse pers beu. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

België mag dan niet fantastisch zijn in de ogen van de komiek. Hij noemde onlangs het publiek in Hasselt: "Luie, bierdrinkende pseudo-Franse rotzakken". Maar zijn eigen volk en landje zijn blijkbaar toch niet ook geweldig want Cleese verhuist binnenkort naar het Caraïbische eiland Nevis. Het stoort hem enorm dat de Britse pers leugens vertelt. Ook de Brexit en het debat rond het referendum werken op zijn zenuwen. Hij zag blijkbaar geen andere oplossing dan zonnigere oorden op te zoeken. In november vertrekt de 78-jarige komiek.

Humoristisch collectief 

De Britse grappenmaker staat vooral in het geheugen gegrift als de man die het volk leerde lachen. Zo bedacht hij het hilarische ‘Fawlty Towers', maar Cleese maakte ook deel uit van het humoristische collectief ‘Monty Python'. De laatste jaren haalde hij vooral de pers met zijn vele echtscheidingen die hem handen vol geld kosten en bittere opmerkingen over zijn ex-vrouwen.

Hieronder een interview waarin Cleese zijn ergernissen uitlegt.