Parkeerverboden en veiligheidzones op verschillende plaatsen in Brussel

Parkeerverboden en veiligheidzones op verschillende plaatsen in Brussel

De NAVO-top van vandaag en morgen heeft ook zijn gevolgen voor het verkeer in de hoofdstad. Er worden veiligheidszones geïnstalleerd, waarin ook een parkeerverbod zal gelden, zo meldt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Het gaat onder meer om de omgeving van de NAVO, het Koninklijk Paleis en het Jubelpark.
Maar liefst 55 delegaties, onder wie de staats- of regeringsleiders van de 29 NAVO-landen, maken hun opwachting op de NAVO-top. Als gevolg van die grote internationale delegatie, zijn vanaf dinsdag al verschillende veiligheidszones ingesteld. In die zones zal ook een strikt parkeerverbod gelden. Alle voertuigen die er staan opgesteld – dus ook de fietsen en bromfietsen – zullen door de politie weggehaald worden.

Concreet zal aan het hoofdkwartier van de NAVO de Leopold III laan (A201) vandaag en morgen in beide richtingen afgesloten worden tussen de Brusselse ring (R0) en het kruispunt met de Bordetlaan.

In de buurt van de Amerikaanse ambassade en het Koninklijk Paleis zal de Hertogstraat tussen de Wetstraat en Lambermontstraat afgesloten blijven van gisterenavond tot morgenmiddag.

Het Jubelpark en de omliggende lanen – Blijde Inkomstlaan, Renaissancelaan, Nerviërslaan, Galliërslaan en IJzerlaan – zullen dan weer vandaag een volledige dag worden afgesloten. Tot slot kunnen aan de Europese instellingen tijdelijk veiligheidszones worden ingesteld.

Voorts kan op verschillende plaatsen ook het verkeer tijdelijk volledig worden afgesloten. Dat is onder meer mogelijk op het einde van de E19, de grote Brusselse ring, de E40 tussen de Ring 0 en het Reyerscomplex, de Wetstraat, de Belliardstraat, de Waterloolaan, Gulden Vlieslaan en de kleine Brusselse ring (bovengronds).

De politie raadt aan om deze plaatsen met de wagen te vermijden en om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

bron: Belga