Ook Tour van Michael Matthews is al voorbij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na vier etappes is het einde verhaal in de Tour 2018 voor de zieke Michael Matthews (27). Dat bevestigt Team Sunweb op Facebook. "De voorbereidingen op de Tour beginnen vier maanden op voorhand", zo klinkt het. "Maar soms, ongeacht hoeveel werk je erin steekt, verlopen de zaken niet zoals je dat wenst. We zijn treurig te moeten melden dat Michael Matthews deze morgen niet kan starten wegens ziekte."

Matthews werd naar voren geschoven als één van de kanshebbers voor de zege in de lastige rit met een golvend parcours. Vorig jaar behaalde de Australiër na twee ritzeges de groene trui in de Ronde van Frankrijk, ook in 2016 won hij een etappe. Dit jaar was het puntenklassement echter geen doel, hij mikte op ritzeges en zou kopman Tom Dumoulin bijstaan. Na de vierde etappe stond Matthews op de negende plaats in de stand, op elf seconden van leider Greg Van Avermaet.

Eerder op de dag raakte bekend dat Tiesj Benoot (Lotto Soudal) ook niet aan de start verschijnt van de vijfde rit. De Oost-Vlaming kwam dinsdag ten val en liep daarbij verschillende blessures op.

bron: Belga