Minister Gatz en burgemeester Close getrouwd met Brussel

Minister Gatz en burgemeester Close getrouwd met Brussel

Vlaams minister van Brussel Sven Gatz (Open Vld) en burgemeester Philippe Close (PS) zijn vandaag in de trouwzaal allebei in de echt verbonden met Brussel. Het concept Brussel Trouwt nodigt iedereen uit om op de Vlaamse feestdag het jawoord te geven aan de hoofdstad en zo de liefde tussen de Vlaming en Brussel te bezegelen. Voor het zesde jaar op rij viert ook Brussel de Vlaamse feestdag op 11 juli met het gratis feest “Vlaanderen feest, Brussel danst.” Deze editie kunnen Vlamingen hun liefde voor Brussel extra uitspreken door met de Belgische hoofdstad te trouwen tijdens een ceremonie op het stadhuis.

Minister Gatz en burgemeester Close, die beiden nog niet getrouwd zijn, gaven om de beurt het jawoord aan Brussel en kregen een badge opgespeld die hun verbintenis aantoont. Nadien was het tijd voor een gezamenlijke trouwfoto op het balkon van het stadhuis dat uitkijkt over de Grote Markt.

“Vandaag heb ik eindelijk mijn liefde kunnen bezegelen voor de hoofdstad Brussel. Er gebeuren soms dingen die beter niet zouden gebeuren, maar de liefde voor Brussel overheerst altijd. Brussel blijft een stad met enorm veel troeven”, vertelt minister Gatz.

De festiviteiten in het centrum van de hoofdstad moeten ook de Vlamingen die nog nooit naar Brussel kwamen over de streep trekken. Vanavond volgt er op de Grote Markt nog een grootste trouwstoet en de Grote Brussel Trouwt Trouwshow (19.30 uur), gevolgd door een optreden van De Kreuners (21.30 uur).

bron: Belga