Michael Obasuyi plaatst zich voor hordefinale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Michael Obasuyi heeft zich vandaag op het WK atletiek U20 in het Finse Tampere geplaatst voor de finale van de 110 meter horden. De West-Vlaamse nationale recordhouder liep de vierde tijd over de drie halve finales heen. 's Morgens moest Obasuyi de reeksen afwerken, net als Tuur Bras. Obasuyi zette daar met 13.62 de zevende tijd over alle reeksen heen neer, ook Bras mocht naar de halve finales na zijn 13.82 en twintigste plaats. In die halve finales plaatste Obasuyi zich met een tweede plaats in zijn serie in 13.49 rechtstreeks voor de finale, Bras kwam met een tiende plaats over de drie halves finales heen in 13.76 net te kort voor de finale.

Jonathan Sacoor, die afgelopen winter in Birmingham brons won met de Belgian Tornados op het WK indoor, trad vandaag een eerste keer aan op de 400 meter. Hij overleefde de kwalificaties vlot, en klokte met 46.56 de vijfde tijd van de 49 atleten.

Camille Muls tot slot betwistte de halve finales van de 800 meter. Ze werd in haar reeks zevende in 2:08.16, over de drie halve finales heen klokte ze de twintigste tijd. Muls is uitgeschakeld.

bron: Belga