Baby begraven en achtergelaten, maar levend teruggevonden

De baby stelt het momenteel goed
Foto Pexels

Een vijf maand oude baby is levend en wel teruggevonden nadat die in de bergen van het Amerikaanse Montana was achtergelaten. Het kind lag negen uur in de kou begraven onder stokken en ander afval voordat de politie het ontdekte.

Volgens het politierapport was de 32-jarige Francis Carlton Crowley verantwoordelijk voor de baby. Crowley werd eerder die dag in de bergen opgemerkt omdat hij zich vreemd gedroeg en mensen bedreigde met een pistool. Toen de politie hem kon aanhouden had hij de baby echter niet meer bij zich.

Onder invloed

Tijdens Crowleys verhoor werd duidelijk dat hij onder invloed was en volgens de agenten kwam er geen zinnig woord uit de man. Wel wist hij te zeggen dat de baby die hij bij zich had mogelijk begraven lag in de bergen.

Er werd een zoekactie voor de baby op poten gezet en na zes uur konden de plaatselijke autoriteiten de zuigeling localiseren door het geluid van gehuil te volgen. Het kind droeg een nat en bevuild kruippak en had enkele schrammen.

Voortvluchtig

Het kind wordt momenteel opgevangen en Crowley verschijnt volgende week voor de rechter. De man had al andere misdrijven op zijn naam staan, waaronder inbraak, en bovendien werd hij nog gezocht in de staat Oregon.