WK 2018 – “Wil om te winnen was groot”

WK 2018 - "Wil om te winnen was groot"

Matchwinnaar Samuel Umtiti werd na de halve finale tussen Frankrijk en België verkozen tot Man van de Match. Een doelpunt van de centrale verdediger in de 51e minuut besliste de wedstrijd in het voordeel van de Fransen. De wereldkampioen van 1998 had een stilstaande fase nodig om de weg naar doel te vinden. Een rake kopbal van Umtiti na een hoekschop van Antoine Griezmann, meer had het team van Didier Deschamps niet nodig. Het lot van de Rode Duivels was bezegeld.
Opvallend daarbij was dat Umtiti in het duel Marouane Fellaini aftroefde in de lucht, nochtans kopbalspecialist bij de Rode Duivels. “De wil om te winnen was groot, misschien won ik daardoor wel dat duel. Bovendien was de hoekschop geweldig getrapt en dat heeft het voor mij makkelijker gemaakt”, vertelde de verdediger van FC Barcelona na de wedstrijd in Sint-Petersburg.
Voor Umtiti is het al de tweede finale op rij met Frankrijk. Ook twee jaar geleden was hij erbij op het EK. “Een geluksbrenger zou ik mezelf niet noemen, in 2016 verloren we voor eigen volk van Portugal. Hopelijk zal het deze keer anders zijn. Het vertrouwen is er wel, we mogen tevreden zijn met onze prestatie.”

bron: Belga