WK 2018 - Thibaut Courtois: "Spijtig om te verliezen van een team dat zo'n antivoetbal speelt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thibaut Courtois wist na afloop van de verloren halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk (1-0) op het WK voetbal geen blijf met zijn ontgoocheling. "Het is jammer dat we verliezen van een team dat zo'n antivoetbal speelt", was de Limburgse doelman hard. "Frankrijk heeft antivoetbal gespeeld", opende Courtois. "Ik heb nog nooit gezien dat een spits zover van doel speelt, zelfs niet met Chelsea. Het is hun goed recht om zo te spelen, ze weten dat wij daar niet goed mee omkunnen. Maar het is niet mooi om te zien. Deze ploeg was zeker niet beter dan ons. Frankrijk verdedigt goed, met kracht. Maar dat is het ook. Details hebben beslist. Ik was er eigenlijk liever uitgegaan tegen Brazilië dan tegen dit Frankrijk."

Courtois was ook hard voor de Uruguayaanse scheidsrechter Andres Cunha. "Ik weet niet waar ze zo'n scheidsrechter vinden. Hij heeft helemaal niet goed gefloten. De Fransen wonnen veel te veel tijd en hij floot een duidelijke fout op Eden aan de rand van de zestien niet."

Ook over de prestatie van de Rode Duivels was Courtois niet geheel tevreden. "We zijn de wedstrijd met iets te veel schrik begonnen. We hadden moeite met de ruimtes te vinden. De laatste pass of voorzet was niet goed. Hopelijk kunnen we zaterdag dit toernooi goed afsluiten, met een zege."

Courtois besloot met een opmerking over de tabelhelft. Hij twijfelde of hij toch niet liever aan de andere kant van de helft had gezeten en zo Brazilië en Frankrijk had ontlopen. "Misschien is het toch jammer dat we aan deze kant van de tabelhelft zaten. We speelden tegen de sterkste teams."

bron: Belga