WK 2018 – Martinez wil vol voor derde plaats gaan

WK 2018 - Martinez wil vol voor derde plaats gaan

De uitschakeling in de halve finales van het WK is als een mokerslag aangekomen bij de Rode Duivels, die in Sint-Petersburg naast een historische eerste WK-finale ooit grepen. Eén stilstaande fase tegen een uitgekookt en niet voetballend Frankrijk bleek genoeg om die droom aan diggelen te slaan. Een derde plaats is nu het hoogst haalbare, zaterdag in de kleine finale tegen de verliezer van het duel tussen Engeland en Kroatië. Daarmee kunnen de Rode Duivels opnieuw geschiedenis schrijven, want met een derde plaats zouden ze beter doen dan de generatie van 1986, die op de vierde plaats eindigde op het WK in Mexico.
De knop nu meteen omdraaien is moeilijk, beseft ook de bondscoach. “Ik zag net een erg treurige kleedkamer, de ontgoocheling is groot”, vertelde Roberto Martinez. “We willen echter in schoonheid eindigen. Nu is het emotioneel moeilijk, want je verliest die halve finale. De volgende 48 uur is daarbij belangrijk: we moeten herstellen, hergroeperen en het belang van die komende wedstrijd inzien. We moeten begrijpen dat er nog een belangrijke wedstrijd volgt, waarin er nog iets op het spel staat.”
De bondscoach wil dan ook het einde van het toernooi afwachten vooraleer naar de toekomst te kijken. “Het is nog te vroeg om de balans op te maken. Pas na de kleine finale zullen we kijken naar de jongere generatie, je moet elk toernooi sterker worden. In België zit er veel jong talent, ik heb mijn oog dan ook op EURO 2020.”

bron: Belga