WK 2018 - Eden Hazard: "We mogen fier zijn op wat we bereikt hebben"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kapitein Eden Hazard toonde zich dindagavond fier na de uitschakeling van de Rode Duivels in de halve finales van de Wereldbeker tegen Frankrijk (1-0). "Er werd in de kleedkamer niet veel gezegd", stak Hazard van wal. "Iedereen was triest. Ik vind dat we beter verdienden. We hadden zo'n wedstrijd verwacht, met een Frans team dat goed verdedigt en loert op de tegenaanval. Het spijtige is dat we dan een treffer slikken op een stilstaande fase."

De kapitein was echter ook trots. "We hebben getoond over een zeer mooi elftal te beschikken. Naast teleurgesteld te zijn, mogen we ook fier zijn op hetgeen we gepresteerd hebben. Als kapitein ben ik blij deel uit te maken van dit team."

Over tegenstander Frankrijk was Hazard minder lovend. "De Fransen doen hetgeen ze doen sinds Deschamps bondscoach is. Ze spelen misschien niet goed, maar verdedigen wel sterk en zijn zeer efficiënt. We hebben hun zwakke punt niet gevonden. Dat kleine moment van magie dat nodig is om te scoren, was er niet. Ik vind dat we niet slecht hebben gespeeld. We hadden de controle over de partij zonder gevaarlijk te zijn. We hadden beter kunnen doen, maar dat is niet gebeurd. Je mag het goede van dit WK niet vergeten. We hebben een fantastisch Belgisch team gezien en zijn geëlimineerd door een team dat meer solide was dan ons. Iedereen heeft zich honderd procent gegeven. Niemand heeft zich ingehouden."

België speelt nu zaterdag (om 16u00) de troostfinale tegen de verliezer van het duel tussen Engeland en Kroatië. "We gaan proberen die wedstrijd te winnen", besloot Hazard. "Het team zal misschien op verschillende plaatsen gewijzigd worden, want sommige andere jongens verdienen ook speelminuten. Maar we willen ook dat laatste duel winnen. Als we derde worden hebben we een heel goede Wereldbeker gespeeld."

bron: Belga