WK 2018 - Didier Deschamps geeft Martinez gelijk: "Stilstaande fase beslist over wedstrijd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het balbezit was voor de Belgen, de meeste kansen en het enige doelpunt voor Frankrijk. Het was een gelijkopgaande halve finale in Sint-Petersburg, waarin het verschil in de details zat. Dat weerklonk na de wedstrijd in de analyse van Roberto Martinez, die zei dat één stilstaande fase voor het verschil zorgde tussen een zege en een nederlaag. "Daarmee ga ik akkoord", bekende Didier Deschamps even later.

"We hadden een heel sterk Belgisch team tegenover ons. Ze zijn atletisch en technisch sterk, met veel lengte in het team. Op meerdere momenten moesten we diep terugzakken om hen te kunnen opvangen. Tactisch zijn ze ook flexibel, het team valt moeilijk te ontcijferen. Daarnaast mag je hen geen ruimte geven, want dan zijn ze dodelijk. Ondanks al die kwaliteiten, hebben we hen toch pijn gedaan."

Na de Braziliaan Mario Zagallo en de Duitser Franz Beckenbauer kan Deschamps de derde persoon worden die zowel als speler en als trainer de wereldtitel kan veroveren. "Zover is het nog niet, de belangrijkste wedstrijd volgt zondag nog. We zullen er alles aan te doen om die finale te winnen, we willen vermijden wat er twee jaar geleden gebeurd is. Dat deed echt pijn en dit maakt al wel wat goed."

De Franse sterspelers zijn allemaal nog jong, de toekomst lacht het elftal toe. "Nu zijn ze al sterk en tonen ze de correcte mentaliteit, maar over twee à vier jaar zullen ze nog sterker zijn. De groeimarge is behoorlijk, alles kan altijd nog beter", besloot Deschamps.

bron: Belga