Tour de France – Fernando Gaviria sprint naar tweede ritzege, Greg Van Avermaet houdt geel

Tour de France - Fernando Gaviria sprint naar tweede ritzege
Tour de France - Fernando Gaviria sprint naar tweede ritzege

Fernando Gaviria heeft in Bretagne de vierde etappe in de 105e Tour de France gewonnen. Na 195 kilometer van La Baule naar Serzeau was de 23-jarige Colombiaan van Quick-Step Floors de snelste in een massasprint. De Slovaak Peter Sagan werd tweede, de Duitser André Greipel derde. Timothy Dupont sprintte naar de tiende stek. Greg Van Avermaet (BMC) behield de gele leiderstrui. De 33-jarige Oost-Vlaming gaat zijn Amerikaanse ploeggenoot Tejay van Garderen, in dezelfde tijd, voor. De Welshman Geraint Thomas is op drie seconden derde, Philippe Gilbert op vijf seconden vierde.

De rit werd gekleurd door een vroege vlucht van vier, met daarbij twee Belgen: Guillaume Van Keirsbulck en Dimitri Claeys.Voor Gaviria is het de negende zege van het seizoen. In de Tour won hij afgelopen zaterdag ook al de openingsetappe.

De tweede van drie etappes in Bretagne brengt de renners woensdag over 204,5 kilometer van Lorient naar Quimper. In een heuvelachtige rit krijgen ze twee colletjes van vierde categorie en drie van derde te verteren. De laatste daarvan, de Côte de la montagne de Locronan (2,2 kilometer aan 5,9 procent), ligt op 23 kilometer van de aankomst.

Bron: Belga