Parkeerverboden en veiligheidzones op verschillende plaatsen in Brussel

Parkeerverboden en veiligheidzones op verschillende plaatsen in Brussel

Wegens de NAVO-top die woensdag en donderdag plaatsvindt in Brussel, worden in de hoofdstad verschillende veiligheidsmaatregelen genomen, die ook gevolgen zullen hebben voor het verkeer. Er worden veiligheidszones geïnstalleerd, waarin ook een parkeerverbod zal gelden, zo zegt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene vandaag. Het gaat onder meer om de omgeving van de NAVO, het Koninklijk Paleis en het Jubelpark. Maar liefst 55 delegaties, onder wie de staats- of regeringsleiders van de 29 NAVO-landen, maken hun opwachting op de NAVO-top. Als gevolg van die grote internationale delegatie, zullen vanaf vandaag al verschillende veiligheidszones worden ingesteld. In die zones zal ook een strikt parkeerverbod gelden. Alle voertuigen die er staan opgesteld – dus ook de fietsen en bromfietsen – zullen door de politie weggehaald worden.

Concreet zal aan het hoofdkwartier van de NAVO de Leopold III laan (A201) woensdag en donderdag in beide richtingen afgesloten worden tussen de Brusselse ring (R0) en het kruispunt met de Bordetlaan
In de buurt van de Amerikaanse ambassade en het Koninklijk Paleis zal de Hertogstraat tussen de Wetstraat en Lambermontstraat afgesloten blijven van dinsdagavond tot donderdagmiddag.Het Jubelpark en de omliggende lanen – Blijde Inkomstlaan, Renaissancelaan, Nerviërslaan, Galliërslaan en IJzerlaan – zullen dan weer woensdag een volledige dag worden afgesloten. Tot slot kunnen aan de Europese instellingen tijdelijk veiligheidszones worden ingesteld.

Voorts kan op verschillende plaatsen ook het verkeer tijdelijk volledig worden afgesloten. Dat is onder meer mogelijk op het einde van de E19, de grote Brusselse ring, de E40 tussen de Ring 0 en het Reyerscomplex, de Wetstraat, de Belliardstraat, de Waterloolaan, Gulden Vlieslaan en de kleine Brusselse ring (bovengronds).

De politie raadt aan om deze plaatsen met de wagen te vermijden en om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

bron: Belga