Ouders en broer overleden verdachte overval Oostakker ontkennen bedreiging juwelier

Ouders en broer overleden verdachte overval Oostakker ontkennen bedreiging juwelier

De juwelier uit Oostakker die zaterdagmiddag een verdachte van een overval doodschoot, werd niet met de dood bedreigd door de ouders en de broer van het slachtoffer. Dat zegt advocaat Nicholas De Mot, die optreedt voor die nabestaanden van de verdachte. De politie houdt intussen extra patrouilles aan de juwelenzaak. De overval gebeurde zaterdag rond het middaguur bij juwelier Moens in de Bredestraat in Oostakker. Twee verdachten waren de zaak binnengestapt. Ze waren gewapend en ze hebben juwelen meegenomen, maar ze hebben niet geschoten. Ze namen de vlucht met een bromfiets, maar de juwelier is hen achternagelopen met een vuurwapen. Hij heeft geschoten naar de overvallers en één verdachte werd dodelijk geraakt. De juwelier werd voorgeleid op verdenking van doodslag, maar de onderzoeksrechter liet hem man vrij onder voorwaarden.

Het verdere onderzoek moet uitmaken of er sprake kan zijn van wettige zelfverdediging door de juwelier, maar volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge schoot hij omdat hij hoorde dat ze op hem wilden schieten.

VTM Nieuws meldde gisteren dat de juwelier doodsbedreigingen ontving van de familie van het slachtoffer, maar de ouders en de broer ontkennen dat ze er iets mee te maken hebben. “De familie is alleen bezig met het rouwproces en met de begrafenis”, stelt hun advocaat De Mot. “Ze ontkennen met de meeste klem dat ze bedreigingen hebben geuit. Ze kunnen niet instaan voor wat derden doen, maar ze kunnen dat alles niet plaatsen.”

bron: Belga