Geredde kinderen moeten nog tijdje in ziekenhuis blijven en kunnen dus niet naar WK-finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

De jongens die gered zijn uit de onder water gelopen grot in Thailand moeten nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. Ze kunnen dus niet ingaan op de uitnodiging van de wereldvoetbalbond FIFA om naar de finale van het WK te komen. Dat zeggen de Thaise dokters vandaag. Zondag en maandag werden telkens vier jongens gered. De acht jongens zitten in quarantaine in een ziekenhuis in de provinciehoofdstad Chiang Rai. "Ze kunnen niet naar de finale gaan, ze moeten zeker nog een tijd in het ziekenhuis blijven", zegt een vertegenwoordiger van het Thaise minister van Gezondheid. "Het is mogelijk dat ze de finale op televisie kunnen volgen."

De FIFA nodigde vorige vrijdag de twaalf jongeren uit voor de finale van het WK voetbal. "Indien ze, zoals we allemaal hopen, in de komende dagen herenigd worden met hun familie en hun gezondheid hen toelaat om te reizen, nodigen we ze graag uit voor de finale in Moskou", aldus FIFA-voorzitter Gianni Infantino in een brief aan de Thaise voetbalbond. Die publiceerde de brief vrijdag op Facebook.

De jongeren, die tussen 11 en 16 jaar oud zijn, en hun trainer zaten sinds 23 juni vast in een grot in het noorden van Thailand, nadat het stijgende water hen belette om de grot te verlaten. Er vindt vandaag een nieuwe reddingsactie plaats om de trainer en nog vier jongens definitief te bevrijden.

Bron: Belga