Asiel en migratie – Vrijwilligers organiseren dinsdag ceremonie voor jonge Guineeër die omkwam onder bus

Op het kerkhof van Sint-Agatha-Berchem vindt dinsdag om 13 uur een afscheidsceremonie plaats voor Amalou Ourez, de Guinese migrant die verpletterd raakte onder een bus die in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juni op weg was naar het Verenigd Koninkrijk.
Amalou Ourez was twintig jaar. Hij had het bevel gekregen het grondgebied te verlaten. Aan het Noordstation verstopte hij zich onder een bus van de maatschappij Flixbus die naar het VK reed.
De chauffeur had voor het vertrek nog verschillende migranten verjaagd die zich onder zijn bus hadden verscholen. Maar even later, op de Keizer Karellaan, signaleerde een collega hem dat er zich iemand verschool onder de bus. Toen de chauffeur remde, raakte Amalou Ourez verpletterd door het hydraulische remsysteem.
De vzw Straatdoden en het vrijwilligerscollectief Vriendschap Zonder Grenzen wou op de dag van zijn begrafenis een afscheidsceremonie organiseren. Guineeërs, vrijwilligers en leden van de organisaties schreven teksten en gedichten in zijn herinnering. Ook zullen er liederen te horen zijn, vooral Afrikaanse.

bron: Belga