Amerikaanse regering krijgt uitstel om migrantenkinderen met familie te herenigen

Een rechtbank in San Diego (Californië) heeft maandag extra tijd gegeven aan de Amerikaanse regering om migrantenkinderen die werden gescheiden van hun ouders, met hen te herenigen. Dat meldden verscheidene lokale media. De overheid had het uitstel vrijdag gevraagd. De rechtbank in San Diego besliste op 26 juni dat gescheiden migrantenfamilies snel weer herenigd moesten worden. Voor kinderen jonger dan 5 jaar moest de hereniging binnen de 15 dagen gebeuren, oudere kinderen moesten binnen de 30 dagen weer bij hun ouders zijn. Afgelopen vrijdag vroeg de regering echter uitstel omdat de DNA-controles vertraging oplopen en die in sommige gevallen op zich niet voldoende zijn om ouderschap aan te tonen.
Rechter Dana Sabraw keurde maandag de vraag tot uitstel goed, omdat de overheid “een reële vooruitgang” heeft geboekt en begrijpt dat ze meer tijd nodig heeft. De regering krijgt nu nog to 26 juli om de 102 kinderen jonger dan vijf met hun gezin te herenigen.
In totaal werden meer dan 2.300 minderjarigen weggehaald uit hun gezin. Meerdere honderden kinderen werden ondertussen alweer herenigd met hun ouders.

Bron: Belga