Australische rangers vangen krokodil van 600 kilo

Foto Pexels

Na een klopjacht van tien jaar zijn Australische rangers erin geslaagd om een gevaarlijke krokodil in hun netten te strikken. Een heikele klus, want het kolossale beest weegt zo’n 600 kilo en is maar liefst 4,7 meter lang.

Het dier werd voor het eerst gespot in 2010. Omdat de krokodil een gevaar vormde voor de bevolking, werd de jacht op het 60-jaar oude beest onmiddellijk ingezet. En nu is het beest dus gestrikt in een val in een rivier nabij Katherine, in de Australische deelstaat Noordelijk Territorium. Op de Facebook van de Sarasota County Sheriff’s Office werd een foto gedeeld van het reusachtige reptiel.

Opvangcentrum

Intussen is het beest overgebracht naar een opvangcentrum dat gespecialiseerd is in krokodillen. “Dit is sowieso één van de grootste krokodillen die we al gestrikt hebben”, klinkt het in de Australische media. “We hebben verschillende pogingen moeten ondernemen om het beest te vangen, maar dat was geen sinecure.”

Al sidns 1971 zijn zoetwaterkrokodillen een beschermde diersoort, waardoor hun aantal in het noorden van Australische drastisch is toegenomen. Op jaarbasis vangen rangers zo’n 250 krokodillen. En gemiddeld sterven er jaarlijks twee mensen door hun toedoen.