WK 2018 - Didier Deschamps: "België heeft tegen Brazilië een grootse match gespeeld"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Didier Deschamps blikte maandag, een dag voor de halve finale van de Wereldbeker tussen Frankrijk en België, vooruit. Deschamps toonde veel respect voor de Rode Duivels en bondscoach Roberto Martinez, maar zag ook mogelijkheden. "Ik heb verschillende tactieken en opstellingen in mijn hoofd voor dinsdag", liet de Franse bondscoach optekenen. "België heeft een heel atletische ploeg, met veel lengte", stak Deschamps van wal. "Ze hebben zich goed hersteld na de uitschakeling op het EK tegen Wales twee jaar geleden. België was één van de beste teams in de poulefase hier in Rusland. We kennen België goed, veel spelers van beide teams spelen op clubniveau samen. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, maar dinsdag zullen beide landen hun kans willen grijpen de finale te halen. De afwezigheid van Meunier zal door iemand anders opgevangen worden. België heeft tegen Brazilië een grootse wedstrijd gespeeld. Martinez had zijn middenveld toen versterkt, en de flanken dubbel bezet gehouden. Voorin konden Hazard en Lukaku in een snelle tegenaanval schitteren. Ik heb verschillende tactieken en opstellingen in mijn hoofd voor dinsdag. Die heb ik trouwens niet alleen tegen België, ook tegen andere teams."

Thierry Henry, de T3 van de Rode Duivels, staat een speciale partij te wachten. Henry werd wereldkampioen met Frankrijk in 1998, maar zit dinsdag op de bank bij de Rode Duivels. "Ik apprecieer Thierry heel erg", vervolgde Deschamps. "Toen we samen wereldkampioen werden, was ik al wat ouder en hij nog jong. Hij zit nu in een moeilijke situatie. Op clubniveau komen zo'n situaties vaker voor. Hoe hij zal reageren, weet ik niet. Dat moet je hem vragen. Maar ik ben blij hem morgen opnieuw te zien."

Deschamps gaf tot slot nog mee dat iedereen fit is voor de partij met de Rode Duivels. Ook linksachter Benjamin Mendy die de voorbije dagen niet trainde met een dijblessure, is klaar voor de strijd.

bron: Belga