WK 2018 – “Als je Brazilië klopt, moet je niemand vrezen”

WK 2018 -
WK 2018 - "Als je Brazilië klopt

Na de knalprestatie in de kwartfinale tegen de Brazilianen, werden de Rode Duivels door velen gebombardeerd tot toernooifavoriet. Feit is dat de winnaar van het burenduel tussen Frankrijk en België de topfavoriet is voor de finale van komende zondag in Luzhniki. De twee andere halvefinalisten Engeland en Kroatië haalden op dit toernooi nog niet hetzelfde niveau. “Als je Brazilië kan kloppen, hoef je niemand te vrezen”, beaamde Nacer Chadli zondag na de training in het oefencentrum in Dedovsk.
“Als er schrik in de ploeg zit, dan kan je je eigen spel niet opleggen. En je moet er net altijd honderd procent voor gaan. Er is wel respect voor Frankrijk: een ploeg met veel kwaliteiten, stevig achterin en op het middenveld. Ze kunnen ook spelen op de counter, er zit van alles een beetje in dat team. Daarnaast is het een derby, het is altijd speciaal om tegen Frankrijk of Nederland te spelen. Het wordt de belangrijkste wedstrijd van ons leven.”
Na een zelden geziene remonte tegen de Japanners volgde de referentiewedstrijd tegen toernooifavoriet Brazilië en dus is het vertrouwen in de spelersgroep groot. Volgens Chadli is de klik tegen Japan gekomen. “In die wedstrijd zijn we een psychologische kaap gepasseerd, toen voelden we dat al. We zijn een barrière doorgegaan. We kwamen 0-2 achter en konden dat nog rechtzetten binnen de negentig minuten, dat was ongelofelijk voor mij en voor iedereen in de groep. Tegen Brazilië wisten we dan weer stand te houden, ook al werd het nog 1-2. Voor ons was het een grote stap dat we konden winnen tegen zo’n team, om eens te tonen dat we het wel kunnen. België is maar een klein land, maar desondanks kunnen we toch veel bereiken.”

Bron: Belga