Russische politiek spot met ontslag van Boris Johnson

Russische politiek spot met ontslag van Boris Johnson

In Rusland heeft het ontslag van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson voor sarcastische en spottende opmerkingen gezorgd. Het regeringsschap van premier Theresa May is zo saai, dat zelfs de “Britse koning van politieke excentriciteit” van boord stapt, schreef de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sakharova, op Facebook. De betrekkingen tussen Londen en Moskou zijn gespannen, vooral wegens de ‘aanslag’ met zenuwgas op de Russische ex-spion Sergej Skripal en diens dochter Joelia. De beschuldigingen tegen Rusland komen op rekening van de Britse regering, schreef Sakharova. “Het is één zaak, om op Russische burgers als de Skripals te experimenteren, maar het is een andere zaak als het op de eigen mensen is”.

Johnson heeft tijdens zijn jaar als minister van Buitenlandse Zaken ook een bezoek aan Moskou gebracht. Hij praatte met zijn collega Sergej Lavrov, maar tot ontspanning kwam het niet. “Boris, kom naar ons!”, schreef de hoofdredactrice van de Russische staatszender RT, Margarita Simonjan, vandaag spottend bedoeld op Twitter. “Je krijgt je eigen show, bijvoorbeeld ‘Het leven van de dieren'”.

Een verandering van personeel in Londen biedt weinig kans op verandering, schreef Konstantin Kosachev van buitenlands beleid. “In principe zal aan de anti-Russische politiek van Londen weinig veranderen”.

bron: Belga