Rock Werchter – “Onze politie heeft meer werk als het geen Rock Werchter is”

Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar, maakt een positieve balans op van vier dagen Rock Werchter. Volgens de burgemeester van Rotselaar is alles vlekkeloos verlopen. “Ik ben al 23 jaar burgemeester en ik heb nog nooit een warmere Rock Werchter meegemaakt”, zegt Dirk Claes. “Heet, heet, heet, zonder een spatje regen. Dat heeft zijn gevolgen gehad bij de hulpposten. Dé pluim van het festival gaat naar de medewerkers van het Rode Kruis. In totaal hebben zij 8.000 tot 8.500 mensen verzorgd. Er zijn 60 à 70 mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand is er ernstig aan toe.”
Zeer positief evalueert de burgemeester de mobiliteit op en rond het festival. “Er was geen file”, beweert de burgemeester van Rotselaar, “noch bij de aantocht, noch bij de uittocht. Dat komt ook omdat het nu al vakantie is en er nauwelijks woon-werkverkeer was in Rotselaar. Bovendien zijn 20.000 mensen met de fiets gekomen naar het festival. Ook de nieuwe ‘park-and-bikeparkings’ waren een succes. Misschien moeten we nog beter aanduiden hoe de mensen vanaf die parkings naar het festivalterrein moeten rijden.”
Massaal aanwezig was de politie en misschien net door die grote politiemacht, waren er nauwelijks problemen.”De politie heeft heel weinig werk gehad. Als het geen Rock Werchter is, heeft onze politie meer te doen. Er waren geen veiligheidsincidenten en nauwelijks criminaliteit op de campings of op de wei.”
Wat er nog gaat bijblijven van deze editie? “De Rode Duivels, die hebben voor extra pigment gezorgd. Daar werd het meest over gesproken”, aldus burgemeester Claes, die meteen ook alle inwoners van Rotselaar uitnodigt om dinsdagavond op het festivalterrein aan North West Walls de halve finale te komen bekijken.

bron: Belga