Nog altijd duizendtal achtergebleven koffers op Brussels Airport

Nog altijd duizendtal achtergebleven koffers op Brussels Airport

Op Brussels Airport stonden deze morgen nog altijd zowat duizend koffers, die op de luchthaven waren achtergebleven als gevolg van een defect dat zich zaterdag had voorgedaan aan een transportband. Dat heeft de luchthaven maandagmorgen meegedeeld. Omdat een van de transportbanden op de luchthaven zaterdagmorgen drie uur lang buiten dienst was, kon een deel van de bagage toen niet worden meegestuurd op de vlucht van de reizigers. Deze morgen stond nog altijd een duizendtal koffers op de luchthaven, zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport.

“Aanvankelijk ging het om twee- à drieduizend koffers. Maar zondag hebben we al zo veel mogelijk stuks bagage naar hun bestemming proberen sturen”, zo klinkt het.

Van de ongeveer duizend resterende koffers, zal volgens Pierard vandaag “ongeveer zeventig procent” naar de voorziene bestemming worden gestuurd. Dat betekent dat er morgenochtend nog altijd een driehonderdtal koffers op de luchthaven zal staan.

Omdat de problemen met het bagageafhandelingssysteem intussen van de baan zijn, zouden er geen problemen meer zijn voor mensen die vandaag het vliegtuig willen nemen. Reizigers die nog op hun bagage wachten, krijgen de raad om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

bron: Belga