Koninklijke villa wil rijke geschiedenis in eer houden

In de Koninklijke Villa is maandag het salon prins Alexander ingehuldigd in het bijzijn van prinses Léa. Hiermee wil het zorghotel en revalidatiecentrum in Oostende zijn koninklijke geschiedenis in de verf zetten. “De Koninklijke villa ademt de geschiedenis van ons koningshuis. Met de inhuldiging van salon prins Alexander hopen we om dat verleden in eer te houden”, vertelt Tom Decraecke, coördinator Koninklijke Villa. In de toekomst wil de coördinator van het zorghotel graag nog dieper graven in de geschiedenis van de villa in de duinen. “We willen dat koninklijk DNA graag bewaren. Prinses Léa was alvast zeer enthousiast.”
Prins Alexander, naar wie het salon genoemd werd, was de oudste zoon uit het tweede huwelijk van koning Leopold III en Liliane Baels. Het salon zal dienst doen als gezellige polyvalente ruimte voor de gasten. “Er hangt ook een groot scherm, zeer handig met alle voetbal op tv tegenwoordig”, lacht Decraecke.
Koning Leopold I liet in 1863 twee houten chalets bouwen in de Oostendse duinen. Die chalets dienden decennialang als buitenverblijf voor de koninklijke familie. In 2010 werd de villa omgebouwd tot een zorghotel en gezondheidscentrum waar personen met een chronische ziekte kunnen revalideren. Na de inhuldiging van het salon maandagavond volgde een fundraisingdiner ‘Chefs tegen kanker’. Dit evenement is ondertussen aan zijn zesde editie toe.

bron: Belga