Duiker omgekomen bij zoekactie naar Sluszny

Duiker omgekomen bij zoekactie naar Sluszny

Bij de zoekacties naar de Belgische avonturier Marc Sluszny is een duiker omgekomen. Dat meldt Laurent Boekie, een persoonlijke vriend van Sluszny en duiker, aan VTM Nieuws. “De ‘hell cave’ heeft opnieuw toegeslagen, ze zouden hem beter met beton dichtgooien”, reageert hij vanuit Perpignan. Boekie zoekt zelf ook mee naar het lichaam. Het parket van Perpignan had eerder gemeld dat er geen zoekactie zou komen naar het lichaam van Sluszny, omdat dat te gevaarlijk zou zijn. Het Franse gerecht gaf uiteindelijk toch toestemming om vanaf vandaag opnieuw te zoeken naar het lichaam. In totaal namen er zestien mensen deel aan die zoektocht. Maar al snel na de start van de zoekactie liep het verkeerd af.

“Het is heel heftig”, aldus Boekie. “Ik ben er kapot van. Marc had dit uiteraard niet gewild. Iedereen is erg verslagen en aan het huilen.” De duiker overleed mogelijk aan hypoxie, waardoor het weefsel in het lichaam een tekort aan zuurstof kreeg.Gisterenavond gingen er nog reddingswerkers ter plaatse om de situatie in te schatten. Er werden vier dagen uitgetrokken voor de zoekactie.

De 56-jarige Sluszny raakte op 28 juni vermist tijdens een duikpartij in de grot in Salses-le-Château, nabij Perpignan. De avonturier was met een collega op 125 meter diepte aan het duiken, toen het touw dat hen verbond, brak. De andere duiker raakte nog boven en sloeg alarm, maar Sluszny werd niet meer gevonden.

bron: Belga