Reddingsactie Thailand: Vandaag al vier voetballertjes gered

Thailand: Opnieuw (zeker één) kind uit grot gehaald
AFP / YE AUNG THU

Reddingswerkers zouden vandaag al vier voetballertjes uit de Thaise grot hebben gered waarin ze samen met hun coach dagen geleden vast waren komen te zitten, zo meldt CNN. 

Reddingswerkers hebben vandaag al vier kinderen kunnen redden uit de Thaise grot, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN bericht. Indien het bericht bevestiging krijgt, betekent dit dat nog vier voetballertjes en hun trainer geblokkeerd zitten. Het eerste kind dat vandaag uit de grot werd gehaald zou ondertussen aangekomen zijn in het ziekenhuis., dat melden meerdere media.

Kalmerende middelen

Volgens VRT NWS is de reddingsactie sneller dan verwacht verlopen, en ook sneller dan gisteren. Dat zou komen omdat de reddingswerkers het parcours nu beter kennen. Volgens een Deense reddingswerker zouden de jongens wel wat kalmerende middelen krijgen om rustig te blijven en de moeilijke passages zonder panikeren door te komen. Volgens het Nieuwsblad worden de reddingswerken vandaag stopgezet, morgen zou er opnieuw geprobeerd worden om de overblijvende voetballertjes te redden.