Zonnige zondag met tot 27 graden

Zonnige zondag met tot 27 graden

Vanmiddag wordt het overwegend zonnig met af en toe enkele wolkenvelden. Door de matige noord- tot noordoostenwind liggen de maxima iets lager dan de voorbije dagen, met waarden tot 21 à 22 graden in de Ardennen, rond 24 graden aan zee en tot 26 of 27 graden elders, voorspelde het KMI.
Vanavond en vannacht blijft het licht bewolkt tot helder. Tijdens het tweede deel van de nacht schuiven vanaf het noorden meer wolkenvelden binnen, maar het blijft wel droog. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan de kust.

Morgen begint de dag met hoge wolkenvelden, maar al snel komt ook middelhoge en lage bewolking opzetten. In het uiterste oosten van het land kan een lichte bui vallen, hoewel de neerslagkans ook daar erg klein is. Het KMI verwacht maxima van 19 à 20 graden in Hoog-België, rond 21 graden aan zee en tot 25 of 26 graden in de rest van het land.

Tijdens de nacht van morgen op dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Vooral in het noorden van het land en langs de Franse grens kan in het tweede deel van de nacht een buitje vallen. De minima liggen tussen 9 en 16 graden.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral in de oostelijke landshelft af en toe een bui. Het wordt frisser, met maxima tussen 15 en 18 graden in de Ardennen en tot 18 à 21 graden elders. De wind waait matig tot aan zee vrij krachtig uit noord tot noordwest.

Woensdagochtend volgt mogelijk nog een laatste bui, maar daarna wordt het opnieuw zonniger en warmer. De maxima schommelen woensdag rond 19 à 20 graden in de Hoge Venen en tot 24 of 25 graden in het centrum van het land.

Van donderdag tot zondag verwacht het KMI zomers weer met temperaturen die opnieuw stijgen richting 26 à 30 graden in het centrum van het land. In de Ardennen variëren de maxima tussen 22 en 26 graden, aan zee rond 21 of 23 graden. De stapelwolken die ’s namiddags gevormd worden kunnen, vooral in het zuiden van het land, aanleiding geven tot een lokaal onweer.

bron: Belga