WK-leider Vettel wint GP van Groot-Brittannië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari) heeft de Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen, de tiende manche in het WK Formule 1. Stoffel Vandoorne (McLaren) eindigde als twaalfde. Vettel reed op het circuit van Silverstone quasi de hele wedstrijd aan de leiding. De Duitser was naast Lewis Hamilton (Mercedes), die de pole had veroverd, op de eerste rij vertrokken. In een chaotische start werd Hamilton aangetikt en vloog hij uit de bocht. Na een inhaalrace zou de viervoudige wereldkampioen uiteindelijk nog knap tweede worden. Hamilton had de GP in eigen land de voorbije vier jaar gewonnen.

Vettel veroverde vandaag in een race waarin de safetycar meerdere keren de baan op moest na een incident zijn 51e GP-zege, de vierde dit seizoen. De viervoudige wereldkampioen had aan de finish 2,2 seconden voorsprong op Hamilton.

De Fin Kimi Räikkönen vervolledige het podium op 3,6 seconden van zijn teamgenoot Vettel. Daarna volgden de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull). In de WK-stand vergrootte Vettel zijn voorsprong op Hamilton tot 8 punten.

Stoffel Vandoorne vertrok in Silverstone na een mindere kwalificatiesessie op de negende rij. De Kortrijkzaan finishte uiteindelijk als twaalfde. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso reed als achtste andermaal in de punten. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) viel kort voor het einde uit en pakte geen WK-punten.

Over twee weken staat met de GP van Duitsland op de Hockenheimring de elfde WK-manche op het programma.

bron: Belga