Wimbledon – Van Uytvanck kijkt duel tegen Kasatkina met vertrouwen tegemoet

Wimbledon - Van Uytvanck kijkt duel tegen Kasatkina met vertrouwen tegemoet

Alison Van Uytvanck (WTA 47) kan morgen op het Londense gras van Wimbledon haar glansprestatie van Roland Garros in 2015 evenaren. Bij winst tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA 14) staat ze namelijk voor de tweede keer in haar carrière in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Eerder in het toernooi liet de 24-jarige Grimbergse zich al opmerken door titelhoudster Garbine Muguruza (WTA 3) naar huis te sturen. “Ik ben goed aan het toernooi begonnen tegen de Sloveense Hercog. Het is me gelukt mijn niveau bij elke wedstrijd op te krikken. Dat is fantastisch”, verklaarde een enthousiaste Van Uytvanck. “Ik wist dat ik in staat ben om heel goed te spelen op gras. Ik heb altijd graag op zo’n ondergrond gespeeld. Mijn goede prestatie in de eerste wedstrijd heeft mij vertrouwen in mijn spel gegeven. En vertrouwen kan alles doen veranderen. Dat vertrouwen geeft ongeacht de ondergrond een boost op alle vlakken: opslagen, retours, groundstrikes. Iedereen hier kan goed tennissen. Het is zaak om genoeg vertrouwen te hebben om zonder vrees op de bal meppen. Veel speelsters, en zelfs spelers, hebben me al gefeliciteerd. Maar het toernooi is nog niet voorbij. Nadien zal ik genoeg tijd hebben om te feesten.”

Het toeval wil dat Alison Van Uytvanck en de door de Belgische Philippe Dehaes gecoachte Daria Kasatkina het voor de tweede keer in minder dan twee weken tegen elkaar opnemen. In Eastbourne ging de Vlaams-Brabantse in drie sets (5-7, 6-4 en 6-1) nipt de boot in tegen de 21-jarige Kasatkina. Maandag kan Van Uytvanck wraak nemen. “Het is met een dubbel gevoel. Ik heb niets te verliezen, gezien het een heel goede tennisster is. Aangezien het nipt was in Eastbourne, heb ik toch wat stress”, ging Van Uytvanck verder.

“Het wordt ongetwijfeld een moeilijke wedstrijd, ook voor haar. Ik voel me op dit moment beter dan op Roland Garros in 2015, temeer omdat mijn parcours met Muguruza, Kontaveit en nu ook Kasatkina een pak moeilijker is dan toen. Ik ben wat matuurder en doorzie het spel beter. In Eastbourne sloeg ik slecht op. Hier worden mijn opslagen steeds beter en beter. Ik hoop dat ik zo blijf doorgaan en agressief blijf in mijn spel. We kennen elkaar goed en ik hoop dat het een goede wedstrijd wordt,” concludeerde Van Uytvanck.

bron: Belga