Pieter Heemeryck tweede in Ironman 70.3 Jönköping

Pieter Heemeryck tweede in Ironman 70.3 Jönköping

Pieter Heemeryck is als tweede geëindigd in de Ironman 70.3 van Jönköping in Zweden. Hij deed 3u51:10 over de 1.900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen, de helft van de afstand van een volledige Ironman. Heemeryck eindigde op slechts 19 seconden van de Duitse winnaar Florian Angert (3u50:51). De Australiër Max Neumann (3u52:31) mocht de derde podiumtrede beklimmen, terwijl Sanne Swolfs als tweede Belg op de 11e plek finishte in 4u01:45. Voor Heemeryck is het het op een na beste resultaat op die afstand na zijn overwinning in de Ironman 70.3 van Lanzarote in 2016.

De 28-jarige Leuvenaar, die drie weken geleden nog de Challenge van Geraardsbergen won, streed lange tijd met Angert om de zege. Tijdens het fietsen en in de beginfase van de halve marathon wist hij gelijke tred te houden. “Rond het tienkilometerpunt moest ik het tempo even laten zakken”, zei de Vlaams-Brabantse triatleet. “Ik ben erin geslaagd om de kloof klein te houden, maar ik kon het gat op het einde niet meer dichten”, voegde hij eraan toe.

Heemeryck staat eind juli als titelverdediger aan de start in de Challenge van Praag, waarna hij zich zal voorbereiden op het wereldkampioenschap Ironman 70.3 in Zuid-Afrika. Dat WK, dat op 1 september plaatsvindt, is zijn hoofddoel dit seizoen.

“In de aanloop naar mijn hoofddoel zal ik nog een stage in Zwitserland inlassen met mijn ploeg Domo en daarna volgt nog een laatste wedstrijd die ik nog moet uitkiezen. Vorig jaar was ik tiende op het WK in de Verenigde Staten, dit seizoen durf ik dromen van een top 6”, besloot Heemeryck.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Zweedse Lisa Norden in 4u18:17, voor de Britse Kimberley Morrison (4u19:56) en de Australische Kerry Morris (4u24:02).

bron: Belga