Man opzettelijk aangereden tijdens ruzie op straat in Merksem

Man opzettelijk aangereden tijdens ruzie op straat in Merksem

In het Antwerpse district Merksem is in de nacht van gisteren op vandaag een 34-jarige man zwaargewond geraakt bij een ruzie tussen verschillende mensen op straat. Dat zegt de lokale politie. Het slachtoffer werd op een bepaald moment zelfs opzettelijk aangereden door een wagen. De politie kon enkele verdachten arresteren. De aanleiding van het incident is nog niet duidelijk, mogelijk ging het om een verkeersdispuut. De politie was opgeroepen voor een incident op straat en bij aankomst bleek een groepje mensen zich erg geagiteerd te gedragen. In het bijzijn van de politie gingen de betrokkenen volledig uit hun dak toen ze het latere slachtoffer opmerkten. Ze wilden hem aanvallen en de politie moest de man dan ook ontzetten. Even later kwam er een voertuig op de man afrijden. Het slachtoffer belandde op de motorkap van de wagen en werd vervolgens ook nog eens gestampt door de bestuurder en een passagier.

Uiteindelijk kon de politie enkele personen arresteren en het slachtoffer laten overbrengen naar het Jan Palfijnziekenhuis. Hij was zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar. Ook een andere persoon werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

De politie trof ter plaatse ook een patroon van een vuurwapen aan, nadat getuigen melding hadden gemaakt dat er een wapen was vertoond tijdens het incident. Het onderzoek naar de feiten is nog volop aan de gang.

bron: Belga