Kinderen vast in Thaise grot – Ziekenhuis treft voorbereidingen om slachtoffers op te vangen

Kinderen vast in Thaise grot - Ziekenhuis treft voorbereidingen om slachtoffers op te vangen

In het Prachunakroh-ziekenhuis in de Noord-Thaise stad Chiang Rai worden de voorbereidingen getroffen om de jongens en hun begeleider op te vangen die al meer dan twee weken vastzitten in een grot. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt op zowat 60 kilometer van de grot. Arbeiders installeren schermen die de privacy van de patiënten zullen moeten verzekeren. Op de Thaise televisie waren ook beelden te zien van ziekenhuispersoneel dat dertien bedden voor de ingang van het ziekenhuis plaatste. Volgens de media is de achtste verdieping van het gebouw gereserveerd voor de dertien slachtoffers. De krant Bangkok Post tweette een foto van een ziekenhuiskamer die werd opgemaakt. In het ziekenhuis staan volgens Reuters vijf spoedartsen klaar, en zijn dertig artsen stand-by.

Volgens The Guardian zullen de jongens na het krijgen van de eerste zorgen bij de grot, met de helikopter naar het ziekenhuis worden overgebracht. Op de site staan dertien medische teams klaar, elk met hun eigen helikopter en ziekenwagen.

De reddingsoperatie om de jongens uit hun benarde positie te verwijderen, is vanochtend Belgische tijd van start gegaan. Volgens de media werden de dertien in groepen verdeeld, die naar de uitgang begeleid zullen worden door verschillende duikers. Volgens de voorspellingen zouden de eerste jongeren tegen 16.00 uur Belgische tijd de grot kunnen verlaten.

De dertien moeten een afstand van bijna 4 kilometer afleggen. Voor een deel ervan zullen ze moeten duiken.

bron: Belga