Kinderen vast in Thaise grot – Reddingsoperatie wordt maandag hervat

De reddingsoperaties in een grot in Thailand worden maandag voortgezet, zo heeft gouverneur Narongsak Osotthanakorn gezegd, nadat vier jongens uit de grot gehaald waren. Narongsak, die de leiding heeft over de operatie, bevestigde dat zondag vier jongens geëvacueerd werden uit de grot in de noordelijke provincie Chiang Rai. Eerder had een overheidsdepartement gezegd dat zes jongen gered waren. Dertien jonge voetbalspelers, in leeftijd van 11 tot 16 jaar, en hun 25-jarige coach kwamen meer dan twee weken geleden vast te zitten in de grot door plotse overstromingen die de uitgang blokkeerden. Op 2 juli werden ze gevonden, na een koortsachtige zoektocht van negen dagen die bemoeilijkt werd door verraderlijke omstandigheden in de grot.
Vanuit de hele wereld is er belangstelling voor de redding van de kinderen. Meer dan duizend Thaise en buitenlandse journalisten brengen verslag uit vanuit een tijdelijk kamp bij de basis van de reddingsoperatie.
Bij de operaties van zondag waren duikers uit Thailand, de Verenigde Staten, Australië, China en Europa betrokken, zei Narongsak.

bron: Belga