BK atletiek - "Het bilan na dit weekend is positief"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor wereld- en olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam bracht het BK atletiek in Brussel een gouden medaille in het verspringen met 6m60 en een vierde plaats op de horden met 13.67. "Ik was bij het verspringen vooral met de eerste drie pogingen bezig, omdat je in de zevenkamp ook maar drie pogingen krijgt. Ik sprong heel regelmatig, en als daar dan een keer 6m60 tussenzit, is dat heel mooi", toonde Thiam zich tevreden in Brussel. "Aan het Belgisch record (6m63) dacht ik niet. Ik heb het al zo vaak gezegd: ik doe het niet voor de records."

Op de 100 meter horden bleef Thiam met 33 honderdsten iets verder van haar persoonlijk record verwijderd. "Ik liep ongeveer dezelfde tijd als gisteren in de reeksen, maar ik houd er een veel positiever gevoel aan over. Ik zette een propere wedstrijd neer. Met frissere benen, zonder de wedstrijd van zaterdag en het verspringen van zondag in de benen, zat er een mooie tijd in. Het bilan na dit BK-weekend is goed."

Thiam weidde ook even uit over de Rode Duivels. "Ik weet nog niet waar ik dinsdag ga kijken, maar vrijdag tegen Brazilië heb ik wel meegeleefd. Het is niet dat ik daar zenuwen voor heb, maar het is toch heel leuk om zo'n wereldbeker met het hele land te beleven. Het is dan ook een speciale generatie Rode Duivels."

bron: Belga