Staking verstoort het treinverkeer “zeer sterk”

Staking verstoort het treinverkeer
Belga / N. Maeterlinck

Door de aangekondigde spoorstaking zal het treinverkeer dinsdag de hele dag zeer sterk verstoord zijn. “Er zullen aanzienlijk minder treinen rijden dan normaal, maar door de alternatieve dienstregeling zal toch een op drie uitrijden.”

“De focus ligt opnieuw op de ochtend- en avondspits, vooral op de IC-treinen die de grote steden met elkaar verbinden”, klinkt het bij de NMBS. “Van de L-treinen en van de Brusselse S-treinen zullen er ook een aantal rijden. De piekuurtreinen (P) rijden amper, maar dat is op een zomerdag sowieso het geval.”

De Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) legt vanaf dinsdagochtend 3 uur voor 48 uur het werk neer uit onvrede met de manier waarop het beroep van treinbestuur heropgewaardeerd zou worden. Het Autonoom Syndicaat van TreinBestuurders (ASTB) en de nieuwe spoorbond Metisp-Protect sluiten zich bij de actie aan.

Routeplanner 

Reizigers kunnen vanaf maandagochtend op de routeplanner van de NMBS zien of hun trein dinsdag rijdt. Vandaag zal de NMBS ook informatie geven over woensdag.