WK 2018 – Zlatko Dalic: “Hadden geluk in zware strijd”

WK 2018 - Zlatko Dalic:
WK 2018 - Zlatko Dalic: "Hadden geluk in zware strijd"

“Ik wil mijn jongens feliciteren, maar ook de Russen. Ze hebben goed gevochten”, verklaarde de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic nadat zijn land zich voor de halve finales van het WK geplaatst had. “Een mooie match was het niet. Het was een gevecht, een zware strijd en wij hadden daarin het meeste geluk.” “Na de beslissende strafschop van Rakitic was de ontlading groot. De emoties overmanden me. Ik ween niet snel, maar nu had ik een goede reden. We hebben niet alleen onszelf, maar heel Kroatië gelukkig gemaakt. Hier hoeft het niet op te houden. We hebben nog wel wat kracht over om het tegen de Engelsen op te nemen. Er wachten ons nog twee wedstrijden en we zijn erg gemotiveerd. We gaan tot het uiterste gaan. Het zal opnieuw een strijd worden, maar ik geloof in mijn team. Het vertrouwen is groot.”
“We hebben nog maar eens karakter getoond”, reageerde kapitein en “Man van de Match” Luka Modric. “Het werd weer een dramatische ontknoping. In de eerste helft hebben we niet goed gespeeld, we slaagden er niet in te controleren. In de tweede ging het beter, maar het doelpunt wou niet vallen. Op karakter hebben we ons toch voor de halve finales geplaatst.”
“In Kroatië breekt nu de hel los, de steun vanuit ons land is ongelooflijk”, jubelde Ivan Rakitic, die de beslissende strafschop omzette. “We willen nog niet naar huis. Dit is het WK, het allergrootste podium.”

.

bron: Belga