WK 2018 – Gareth Southgate is trots op zijn team en kijkt uit naar duel met Rusland

WK 2018 - Gareth Southgate is trots op zijn team en kijkt uit naar duel met Rusland

De Engelse bondscoach Gareth Southgate loofde na de met 2-0 gewonnen kwartfinale tegen Zweden “het doorzettingsvermogen en de teamgeest” van zijn elftal. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Zweden heeft een heel goed georganiseerd team. We hebben ze in het verleden wel eens onderschat en dat zou niet opnieuw gebeuren.” “We hebben vandaag met dezelfde vastberadenheid en wilskracht als de Zweden gespeeld. Bij ons stond er iets meer kwaliteit op het terrein en dat heeft het verschil gemaakt. Onze doelman Jordan Pickford was subliem. We blijven nu sowieso nog een week hier. Elke match vatten we op dezelfde manier aan, maar een halve finale in Moskou tegen Rusland zou pas echt geweldig zijn.”
“Niemand wou van vandaag al naar huis”, reageerde Man van de Match Jordan Pickford. “Dit is super. We gaan hard blijven werken om samen in het toernooi te blijven. We zijn een groep vrienden, hebben de kwaliteiten en de goede mentaliteit. Coach Gareth Southgate heeft ons tot een hecht team gesmeed. Daar hebben we de jongste jaren hard aan gewerkt en dat zie je nu op het terrein. Dat ikzelf een goede prestatie aflever, is super, maar wat echt telt is het team. We werken allemaal voor elkaar, iedereen draagt zijn steentje bij.”
Topscorer Harry Kane kon zijn totaal van zes goals niet aandikken. “Maar dat is niet belangrijk. Dit was voor mij persoonlijk ook niet mijn beste wedstrijd, maar wat maakt het uit. Dat we ons plaatsen voor de halve finales geeft een onbeschrijflijk gevoel. Ik denk dat we het nog niet goed beseffen. Er wacht ons over enkele dagen opnieuw een grote match, maar we voelen ons goed en hebben vertrouwen. We moeten op dit pad doorgaan. Dit is een geweldige prestatie. Dat waren we de supporters die thuis in ons geloven ook verplicht. We willen ons land trots maken.”

.

bron: Belga